Урочистість святого Йосифа – подвійне свято у Ватикані
  • Чтв, 19/03/2020 - 18:04

Сьогоднішнє свято – це не лише вихідний день у Ватикані, але також дата, яка особливо пов’язана з теперішнім і попереднім Наступниками святого Петра.

У четвер, 19 березня 2020 р., в урочистість святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, припадає 7-ма річниця урочистого початку понтифікату Папи Франциска.

«Оберігати Ісуса з Марією, оберігати все творіння, оберігати кожну людину, особливо, бідну, оберігати нас самих: ось яке служіння покликаний здійснювати Єпископ Риму, але до якого покликані ми всі, щоб знову засіяла зоря надії: оберігаймо з любов’ю все те, що Бог нам подарував», – цими словами, сказаними на проповіді під час Святої Меси з нагоди початку понтифікату, Папа Франциск накреслив програму свого служіння, яке невтомно звершує, просячи нас супроводжувати його своїми молитвами.

Молячись сьогодні за Наступника святого Петра, згадаймо також і його попередника – вислуженого Папу Венедикта XVI, хресне ім’я якого – Йозеф. Адже саме сьогодні припадають його іменини.

Святіший Отець та Папа-емерит, без сумніву, супроводжують світ у ці дні кризи своєю наполегливою та неустанною молитвою. Єднаймося і ми в цій молитві, випрошуючи у Всемилостивого Бога, за заступництвом Небесного покровителя Вселенської Церкви, ласки припинення триваючої пандемії та витривалості в час випробування.