Урочистості з нагоди завершення року Божого Милосердя та п’ятиріччя відновлення Львівської Митрополії
  • Чтв, 24/11/2016 - 12:28

27 листопада, у неділю, в Архикатедральному соборі святого Юра (пл. Св. Юра, 5) відбудуться урочистості з нагоди завершення року Божого Милосердя та п’ятиріччя відновлення Львівської Митрополії. Організатори заходів: Львівська Митрополія Української Греко-Католицької Церкви, Архикатедральний собор св. Юра, Фундація «Андрей».

Буде звершена урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, що розпочнеться о 11.00 годині.

Початок мистецької програми о 16.00 годині. Духовне слово виголосить Митрополит і Архиєпископ Львівський Високопреосвященний владика Ігор.  Звучатиме також духовне слово і місіонаря милосердя, священика Архикатедрального собору св. Юра, о. Павла Дроздяка.  Музичні твори  виконуватимуть солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Ірини Куриляк. Автор ідеї та втілення проекту - д-р Михайло Перун. Заходи здійснюватимуться за підтримки фундації Юрія Турянського «Почни з себе».

Нагадаємо, що Ювілейний рік Божого Милосердя, який проголосив Папа Франциск, тривав з з 8 грудня 2015 року до 20 листопада 2016 року. 13 листопада, з нагоди завершення Року Божого Милосердя у помісних Церквах, Митрополит Львівський зазначив, що цей час був пов’язаний з певними ласками і дарами, з яких багато християн отримали великий духовний зиск. Боже милосердя невичерпне, воно завжди гостинно відкрите перед нами. «І тернина людського серця, і камінна його твердість, й заїжджена дорога душі можуть змінитися завдяки Божому милосердю й принести плід спасіння! Боже милосердя неймовірно безмежне, тому він радо прощає тим, хто кається за свої провини. Немає такого гріха, якого Бог не міг би простити! Він – любов, Господь – милосердя!», – наголосив Високопреосвященний владика Ігор.

Під час проповіді 20 листопада, в день закриття Святих Дверей Божого Милосердя у Ватиканській базиліці св. Петра, Папа Франциск підкреслив, що завжди залишаються навстіж відчиненими істинні двері милосердя, якими є Христове Серце. «Численні паломники пройшли через Святі Двері, і, незважаючи на інформаційний гамір, відчули смак великої Господньої доброти. Дякуємо за це і пам’ятаймо, що ми були огорнені милосердям, щоб зодягнутися у почуття милосердя, щоб самим також ставати засобами милосердя. І далі спільно прямуймо цим нашим шляхом», – закликав Вселенський Архиєрей.

Ласкаво запрошуємо на урочистості!

Довідка.

Львівська Митрополія проголошена 29 листопада 2011 року. До її складу увійшли Львівська архиєпархія, Стрийська, Самбірсько-Дрогобицька та Сокальсько-Жовківська єпархії.