Уряд Еміратів визнав 17 церков та індуїстський храм
  • Пон, 07/10/2019 - 15:23

Уряд Еміратів офіційно визнав 17 християнських церков та індуїстський храм. Нові правила гарантують рівну гідність усім віруючим відповідно до місцевого законодавства.

За рішенням департаменту розвитку Об'єднаних Арабських Еміратів усі релігійні установи країни перебуватимуть під спільним наглядом. На думку уряду, «країна прямує до єдності». Для місцевої християнської та індуїстської спільноти це ще одна ознака толерантності та діалогу.

Влада зазначає, що нові правила дозволять членам усіх релігій вільно практикувати свою віру, відповідно до законів Еміратів і не завдаючи шкоди звичаям і традиціям мусульманської більшості. На їхню думку, це ще один сигнал про те, що різноманітність поважають в країні, де більшість місць культу побудовані на землі, подарованій емірами та правителями.

 «Десятиліттями наші великі лідери приймали людей різних релігій, роблячи Емірати місцем для всіх. Зараз Абу-Дабі є провідною моделлю толерантності та співіснування», – сказав Маггер Аль-Хайлі, керівник департаменту розвитку Еміратів.

«У країні, де більшість населення іноземного походження, Об'єднані Арабські Емірати прагнуть сприяти єдності та інтеграції всіх, хто сприяв розвитку країни», – пояснив Аль-Хайлі. «Завдяки цій новій ініціативі місця культу тепер будуть працювати і діяти під однією парасолькою», – додав він.

На думку деяких коментаторів, нещодавній візит Папи до Еміратів вплинув на це рішення уряду. Таким чином, країна стала першим народом Перської затоки, яка приймала Святішого Отця. Документальний фільм про цю історичну подію нещодавно транслювали на місцевому телебаченні.

В Об'єднаних Арабських Еміратах Церква покладається на мирян, які виконують свою місію. Для них папський візит став кульмінацією, як і відкриття найдавнішого християнського місця в країні.

Емірати залишаються «щасливим островом» в регіоні, який характеризується поширеною нетерпимістю та переслідуваннями, як, наприклад, в Саудівській Аравії, де жодна релігія не толерується, окрім ісламу, інформує Vatican News.