Уряд Онтаріо обдурив батьків – дітей в школах таких переконуватимуть, що ґей – це нормально
  • Суб, 05/09/2015 - 14:28

Незважаючи на прилюдну обіцянку уряду канадійської провінції Онтаріо, який  гарантував, що батьки зможуть відмовитись для своїх дітей від спірної програми статевого виховання, яка починається в школах на наступному тижні, друга за величиною в провінції шкільна рада заявила, що батьки не зможуть це зробити в частині курсу, яка стосується ставлення до гомосексуалізму та гендерної ідентичності.

У листі, представленому всіх провідних ЗМІ, 2 вересня директором освіти регіону Піл (другий за населенням регіон Онтаріо після Торонто) Тоні Понтес було однозначноно заявлено, що запити від батьків щодо відмови для їхніх дітей, не будуть задоволені.

«Там, де робота у класі включає (незалежно від форми включення) вивчення будь-якого з базових людських прав, ми не допускатимемо релігійних або будь-який інших переконань, як причину для відмови» - заявив він.

Джек Фонсека з кампанії «Коаліції заради Життя» назвав такі зміни «шокуючою спробою держави привласнити собі батьківські права».

«Попри те, що цей директор говорить, немає такого поняття, як право людини примусти чужих дітей прийняти ваші особисті переконання про сексуальну мораль» - сказав він LifeSiteNews.

Понтес виправдовує позицію дирекції, наполягаючи на тому, що він намагається покінчити з тим, що він назвав «дискримінацією».

«Ми не можемо, ми не будемо-дією або бездіяльністю схвалити дискримінацію. Що це значить? Ну, коли ми говоримо про різні види сімей, а це дискусія, що будує клімат прийняття і безпеки, ми не дозволимо, щоб релігійні переконання використовуватися в якості причини для школяра пропустити цей урок» - заявив він в листі.

В той час Фонсека заявив, що Понтес «намагається протягнути танком серед громадськості думку», що вчителі та бюрократи від освіти, в ім'я «анти-дискримінації», можуть забрати «батьківські права бути первинними педагогами для дітей».

«Але в цьому» - продовжив Фонсека, - «дирекція проводить агресивну дискримінацію проти всіх батьків у тому числі християн, мусульман, сикхів, юдеїв і традиційно-орієнтованих сімей в цілому».

«Коли ви подивитесь на ситуацію об'єктивно, Понтес дійсно говорить про державу, яка діє в якості іноземного окупанта, входячи в найінтимніші частини вашого сімейного життя (релігійні та моральні цінності ви передаєте вашим дітям), заявляючи, що вона має Право перевизначити ці цінності протягом 8 годин в день, 5 днів на тиждень. Вирішуючи, які моральні переконання у виховання дітей відносно людської сексуальності є прерогативою батьків, а які ні» - сказав він.

Закликаючи до відмови від релігійної переконань, щоб зупинити дискримінацію «базових цінностей», Понтес сказав, що він «більше не буде говорити так, тим хто хоче виключити дитину з дискусії про ЛГБТ , так само як з дискусії про раси чи статі. Це все - права людини, і всі вони рівні».

Понтес визнав, що не заборона батькам відмовитися для своїх дітей від спірної програми є кроком, який не буде вітатися багатьма батьками, заявивши: «Давайте з'ясуємо : Деяким в нашій громаді це може не сподобатися»,- Але він додав, що такі батьки «можуть вибрати інші шкільні системи ... якщо так, то це ціна, яку ми повинні бути готові заплатити».

 

У лютому минулого року, коли міністр освіти Ліз Сандалії представила оновлений план статевого виховання і було багато шуму від стурбованих батьків, вона спробувала заспокоїти їх, запевняючи, що вони мають право відмовитися від цієї програми для своїх дітей.

«Про це сказано в Законі про освіту, що батьки мають право відмовитись від викладання своїй дитині предметів і тем, змісту яких вони не хочуть, щоб їх дитина отримала» - сказала Сандалі.

Батьки в шкільній раді регіону Піл тепер можуть мати хороші підстави, щоб принести офіційну скаргу проти правління за ігнорування закону Онтаріо про освіту і обіцянки, зробленої Сандалі.

Консерватор Монте МакНотон, який веде звинувачення Прогресивної Консервативної Партії проти плану секс-освіти, направив лист Сандалі вчора, просячи її, дотримуватись своєї обіцянки і бути з батьками проти шкільної ради.

«Я пишу вам сьогодні, щоб попросити, що ви відразу ж уточнити конкретний процес для батьків, щодо відмови для своїх дітей від нової секс-освітньої програми, так як батьки по всій провінції Онтаріо покладались на ваші слова з цього питання» - написав він.

МакНотон сказав LifeSiteNews, що він був «приголомшений позицією шкільної ради», і що вона «суперечить тому, в чому ліберальний уряд запевним батьків».