Уряд встановлює іменні стипендії Андрея Шептицького та створює музей Митрополита
  • Пон, 03/08/2015 - 10:48

У день 150-ліття з дня народження Митрополита Андрея Шептицького Уряд України ухвалює рішення щодо встановлення 20 іменних стипендій імені Андрея Шептицького. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 29 липня.

Ці стипендії символізуватимуть два провідних спрямування великого митрополита: за всеукраїнську єдність і за просвіту народу. Відтак, стипендії, за словами Глави Уряду, будуть присуджуватися магістрантам з західноукраїнських вишів, які робитимуть  магістерські дослідження в університетах Півдня і Сходу країни, і тим юнакам і дівчатам з Східної та Південної України, які досліджуватимуть Західну Україну у вишах цього регіону».

Стипендії для 20 студентів будуть присуджуватися на рік у розмірі 2200 гривень на місяць.

«Митрополит Андрей Шептицький висловлювався за те, щоби українська молодь ставала розумнішою, отримувала додаткові знання. Думаю, ми повинні продовжити великий поступ Андрея Шептицького», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Митрополит Андрей Шептицький - «великий син українського народу»: «Це історична постать, яка виступала за єдність і соборність України, за освіту українців. За те, щоби ми навчилися «будувати рідну хату» – як називалася його праця».

Настав нарешті час, щоби українці отримали Музей Андрея Шептицького, наголосив Прем’єр-міністр. Арсеній Яценюк доручив Міністерству культури разом із Львівською обласною державною адміністрацією невідкладно підготувати план заходів і фінансування щодо створення в Україні музею Митрополита Андрея Шептицького.