В адміністрації президента США створили відділ, котрий захищатиме релігійну свободу працівників служби здоров’я
  • Пон, 22/01/2018 - 12:57

Адміністрація президента США Дональда Трампа створила новий відділ у Міністерстві охорони здоров'я і соціальних служб США, який буде відповідальним за захист прав совісті працівників служби здоров’я.

Новостворений відділ захищатиме тих, кого змушуватимуть діяти проти своєї совісті, беручи участь в процедурах типу аборт чи операція по зміні статі. Мета – переконатись, що лікарні та інші установи не примушують своїх працівників діяти всупереч їх релігійних переконань. Цілком ймовірно, що цей відділ матиме повноваження карати порушників.

Ще минулого року президент Трамп підписав виконачий наказ, відповідно до якого агенції повинні розширити релігійну свободу під федеральним законом.

У заяві з приводу стратегії новоствореного відділу йдеться: «Наша першочергова мета – покращити службу охорони здоров’я для усіх людей, включаючи ненароджених».

Діючий секретар Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США, Ерік Харґан, у прес-релізі зазначив: «Президент Трамп обіцяв американському народу, що його адміністрація підтримуватиме права совісті та релігійну свободу. Сьогодні ми дотримуємось цієї обіцянки. Отці-засновники знали, що нація, яка поважає права совісті, є більш різноманітною і більш вільною, а новостворений відділ допомагатиме втілювати це бачення в реальність», інформує Catholic Herald.