В Австрії знову нищать церкви
  • Втр, 06/05/2014 - 12:49

Минулої суботи невідомі злочинці облили фарбами стіни і статуї у віденській церкві св. Карла – одному з символів столиці Австрії. Тієї ж ночі підпалили церкву в місті Брегенц на березі Боденського озера.

Як повідомила поліція у Відні, фарби і написи на церкві св. Карла завдали серйозної шкоди фасаду храму, виконаного з піщанику. Чорною фарбою зробили напис: «Після репресій приходить опір».

За словами представника Віденської Архиєпархії, Міхаеля Прюллера, цей акт вандалізму не можна, однак, розглядати як безпосередню провокацію щодо Церкви. «У нас немає доказів того, що ця дія була спрямована проти Католицької Церкви», сказав прес-секретар в інтерв'ю католицькому агентству «Kathpress» і висловив надію, що поліція зможе знайти винних.

Натомість поліція в місті Брегенц вважає, що хтось навмисно хотів спалити церкву. На щастя, двом людям вдалося загасити вогонь ще до прибуття пожежників. Церква Богоматері «Mariahilf» з характерною баштою у формі пагоди датується міжвоєнним періодом. Спочатку її задумали як пам'ятник полеглим у Першій світовій війні.

Нещодавно, в кінці березня, відбулися акти вандалізму в чотирьох церквах Відня. У соборі св. Степана 37-річний чоловік кинув з мармурового постаменту статую св. Юди Тадея. Крім того, в трьох інших церквах зруйнували статуї святих, зірвали дерев'яне розп'яття. Для Архиєпархії Відня це «величезні втрати».

За матеріалами: wiara.pl