В Бразилії відбулась найчисленніша в світі Марійська процесія
  • Срд, 23/10/2019 - 12:09

В бразилійському місті Белем відбулася найбільша в католицькому світі процесія вшанування Матері Божої з Назарету, яку в народі називають Царицею Амазонії. Трасу, довжиною 4 кілометри, пройшли понад 2 мільйони паломників, що прибули з інших регіонів країни. Така процесія відбувається щороку впродовж останніх 227 років.

Процесія розпочалась після ранкової Літургії в місцевій катедрі і вирушила вулицями міста з фігуркою Матері Божої з Назарету до марійської базиліки. В урочистості взяли участь єпископи з навколишніх дієцезій, котрі не беруть участь в Синоді у Ватикані. Цьогорічною темою процесії була «Марія, Мати Церкви».

Враховуючи спекотну погоду, процесія розпочалась в 5:30 ранку. Вона проходила в атмосфері молитви, співу і вшанування Матері нашого Спасителя. Школярі тягнули 13 возів, в які паломники складали свої подячні пожертви за отримані ласки. Загалом процесія тривала 5 годин.

Урочистості з вшанування Цариці Амазонії триватимуть аж до 28 жовтня. Кожного дня відбуватимуться процесії молоді, дітей, велосипедистів, бігунів та інших груп вірних.