В часі Великопосних реколекцій у Вінниці молилися за Мир в Україні
  • Птн, 27/03/2015 - 15:47

Кожен із нас потребує часу, в якому ми можемо по-особливому, по-новому поглянути на себе і розпізнати наші відносини з Богом. З цієї нагоди, у парафії Покрова Пресвятої Богородиці, УГКЦ м. Вінниці, відбувалися великопосні парафіяльні реколекції. Проходили вони з 19 по 22 березня. Провідною темою, над якою роздумували протягом усього часу, була «Молитва за мир в Україні»

Розпочалися реколекції у четвер ввечері, коли після Акафісту до Страстей Христових, була перша наука. Проповідував отець Роман Дубік, парох села Лучинці, Рогатинського району Івано-Франківської обл. А допомагали йому сестри-монахині Згромадження Служебниць Господа і Діви Марії з Матара, Чернечої Родини Воплоченого Слова.

У п’ятницю, окрім богослужінь та реколекційних наук, була зустріч з парафіяльними спільнотами «Матерів у молитві» та Братством Матері Божої Неустанної Помочі та парафіяльною молоддю, а вкінці вечора відбувався Чин Соборування.

У суботу зранку особлива увага приділялася дітям парафії, які мали нагоду послухати науки від сестер-монахинь, та пограти цікаві ігри на подвір’ї парафіяльного храму. Після обіду відбувалася зустріч з підлітковою групою, а також з подружніми парами. Закінчення цього вечора також мало особливий характер – відбувалися чування. В цьому часі всі присутні брали участь у процесійній ході навколо храму з мощами Святого Шарбеля (які знаходяться у парафіяльному храмі у Вінниці) та молилися вервицю до Богородиці, і під час зупинок читалися уривки з навчань Митрополита Андрея (Шептицького).

У неділю, 22 березня, служилася святкова Божественна Літургія, після якої, на закінчення реколекцій, здійснили віднову посвячення Парафії та всієї України під Покров Пресвятої Богородиці.

Дякуємо отцю-реколектанту Роману Дубіку, за змістовні та гарні науки та провід, завдяки якому всі учасники реколекцій змогли багато скористати, і, сподіваємося, у майбутньому пожинати великі плоди. Дякуємо сестрам-монахиням, с. Марії Успіння та с. Марії Крилоській, Згромадження Служебниць Господа і Діви Марії з Матара, за їхню допомогу та працю для добра парафії. Дякуємо всім вірним, що змогли взяти участь у реколекціях.

Прес-центр парафії