В «Червону середу» визначні будівлі світу підсвітили червоним на честь переслідуваних християн
  • Птн, 30/11/2018 - 15:29

В середу 28 листопада визначні пам’ятки світу від Лондона до Сіднею були підсвічені червоним кольором на честь сучасних мучеників по всьому світу, котрі віддали своє життя заради Христа і Його Церкви.

У Базиліці Непорочного Зачаття у Вашингтоні зібрались лірери Католицької Церкви з різних континентів, щоб помолитись за переслідувану Церкву.

Серед присутніх був Халдейський Архиєпископ Башар Варда з Ербілю, Ірак. «Я вважаю, що це благословенний момент, коли уся Церква молиться за переслідувані Церкви по всьому світу», - сказав він. За його словами, «Червона середа» показує, що «ми є єдиними у Христі. Якщо один із членів тіла Христового страждає, тоді страждає усе тіло».

Іракський Архиєпископ також говорив про страждання в контексті «очищення» Католицької Церкви, описуючи не лише переслідування вірних в його країні, але й тих, хто потерпає через кризу сексуального зловживання на Заході.

«Ми відчуваємо біль Церкви, спричинений гріхами її служителів, але я вірю, що Святий Дух діє в Церкві, щоб вона змогла бути очищеною нареченою Ісуса Христа», - зазначив він. – «Любов, мир і прощення завжди залишатимуться і за ними буде останнє слово».

Іракський єрарх навів сумну статистику переслідуваної Церкви в його країні: від 2003 року було знищено 61 храм; понад 55000 домів покинуто, 150000 християн стали переселенцями у 2015 році; численних християн було викрадено чи вбито.

«Церква в Іраку є мученицею Церкви», - сказав Архиєпископ  Варда. – «Переслідування продовжує робити нас церквою миру і примирення, перетворюючи нас на апостольську, місіонерську церкву».

«Переслідування наближає нас до Ісуса… Ми покликані залишатись вірними Євангелії через прийняття хреста», - додав він.

Під час молитви згадували про переслідуваних християн по всьому світу, в т.ч. у Єгипті, Пакистані, Центрально-Африканській Республіці.

Організація «Допомога Церкві у потребі» розпочала ініціативу «Червона середа» з метою привернути увагу до ситуації переслідуваних християн по усьому світі. 28 листопада катедра св. Марії у Сіднеї, Вестмінстерська катедра в Лондоні та більше десяти інших визначних будівель світу були підсвічені червоним кольором, інформує CNA.