В Ефіопії арештовано 17 салезіян і 16 працівників ООН
  • Чтв, 11/11/2021 - 12:47

17 місіонерів-салезіян і 16 працівників ООН були арештовані у столиці Ефіопії в рамках превентивних затримань, які проводять урядові сили щодо членів племені Тіграй. Власне представники цієї групи перебували в осередку для бездомних дітей в Аддіс Абебі, який провадять монахи-салезіяни. Затриманих відвезли в невідомому напрямку.

Цю інформацію підтвердила агенція «Fides». Ефіопські салезіяни просять молитись за своїх співбратів та вихованців, а також про мир в країні, яку поглинув хаос. Вони також запевняють, що їхня діяльність не має жодного політичного підґрунтя, а осередок приймає усіх потребуючих, незалежно від етнічної приналежності.

Портал «Africa ExPress» повідомив, що військові увірвались до собору ефіопської православної церкви в Аддіс Абебі, де перервали богослужіння і арештували тіграйських монахів. Їх запакували на вантажівку сил безпеки і відвезли в невідомому напрямку.

Окрім того, відомо про арешт 16 представників ООН. Минулого тижня сімох високих представників цієї організації видалено з країни під звинуваченням у втручанні у внутрішні справи Ефіопії.

Конфлікт, що розпочався рік тому в регіоні Тіграй, поширився на всю країну. Антиурядовий фронт повстанців наближається до столиці, а його провідники не приховують, що мають на меті повалити уряд і перебрати владу з рук прем’єра Абій Ахмеда. Ця війна належить до найбільш кривавих і жорстоких конфліктів у світі, мільйони ефіопців терплять від голоду.

Салезіяни присутні в Ефіопії від середини 70-их років. Їм вдалось заснувати осередки в п’яти регіонах країни, в тому числі в Тіграй. Відповідно до своєї харизми, монахи провадять осередки освіти, як для дітей, так і для дорослих, молодіжні центри і осередки для дітей вулиці. На даний час їхня провінція налічує близько 100 членів, що проживають у 15 домах по всій країні.