В Еквадорі відкинули закон про розширення можливостей аборту
  • Чтв, 19/09/2019 - 09:36

У вівторок Національна асамблея Еквадору проголосувала за те, щоб зберегти захист ненароджених дітей, відкинувши пропонований законопроект, який би дозволяв проведення аборту у випадку зґвалтування чи відхилень в плоду.

Законопроект про декриміналізацію абортів не пройшов, не досягнувши необхідних прохідних 70 голосів. 59 депутатів проголосували «проти», 6 «утримались». Закон мав би внести доповнення до статті 150 Кримінального кодексу Еквадору від 2014 року, що встановлює покарання для матерів, котрі зумисно абортують або дозволяють іншим особам абортувати ненароджену дитину. Кодекс визначає ув’язнення винних терміном до двох років. У випадку настання смерті матері – ув’язнення до 16 років.

На даний час аборт дозволений в Еквадорі у випадку, якщо існує загроза життю чи здоров’ю матері, або ж у випадку зґвалтування психічнохворої жінки. В цій країні усі статеві зносини з дівчатами віком до 14 років вважаються зґвалтуванням.

Голосування в асамблеї супроводжувалось протестами з боку прихильників абортів, що зібрались біля стін будинку Парламенту. Серед них були переважно жінки, котрі кидались на поліцію, ображали їх, кидали в них камінням, кидали в будинок Парламенту запалені смолоскипи.

Як інформує LifeSiteNews, минулого тижня, напередодні голосування, Конференція католицьких єпископів Еквадору звернулась до Національної асамблеї з проханням захистити життя ненароджених. Єпископи наголосили, що Церква продовжуватиме допомагати і підтримувати вагітних жінок.