В Google збільшилась кількість запитів на тему молитви
  • Птн, 03/04/2020 - 21:13

За останні кілька тижнів кількість пошуків слова «молитва» в Google значно збільшилась, у зв’язку з епідемією коронавірусу, повідомляють результати дослідження.

Джанет Сіндінг Бентцен, доцент Копенгагенського університету та виконавчий директор Асоціації з вивчення релігії, економіки та культури, у понеділок опублікувала попередній проект документа під назвою «У кризі, ми молимось: релігійність та COVID- 19 Пандемія».

Бентцен проаналізував Інтернет-пошуки молитви в 75 країнах і повідомив, що “інтенсивність пошуку молитви подвоюється на кожні 80 000 нових зареєстрованих випадків COVID-19”.

«У кризові періоди люди схильні звертатися до релігії для зняття стресу та пояснення. Пандемія COVID-19 2020 року не є винятком”, – написав Бенцен у рефераті. “Я підтверджую, що пошуки Google у молитві злетіли під час березня 2020 року, коли COVID-19 став глобальним”.

Бентцен виявив, що протягом березня Інтернет-пошуки молитви “зросли до найвищого рівня за останні п’ять років, для яких доступні порівняльні дані пошуку Google, перевершивши всі інші важливі події, які в іншому випадку викликають посилений попит на молитву, наприклад, Різдво, Великдень та ін. Рамадан».

«Я вважаю, що посилені пошуки молитви під час пандемії COVID-19 є глобальними: це відбувається на всіх континентах і для християн, і для мусульман. Навіть Данія, одна з найменш релігійних країн світу, бачить систематичні посилення пошуків молитви в Інтернеті», – продовжила вона.

«Сплеск в основному збігається зі збільшенням зареєстрованих випадків COVID-19, а не зростанням смертності. Інтенсивність молитов також зростає в країнах, які нещодавно самі постраждали від пандемії».