В Херсоні презентували соціальне служіння Церкви для осіб з особливими потребами
  • Пон, 18/03/2013 - 20:15

В рамках заходів, присвячених Року соціального служіння, з ініціативи Відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ, до Херсону завітали представники Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», який діє при Українському Католицькому Університеті, члени спільноти руху «Віра і світло» з міста Стрия, а також представники фонду «Карітас».

Протягом 12 – 15 березня на запрошення молодіжної християнської організації «Анастасіс» та факультету соціальної роботи Херсонського державного університету, вони провели низку зустрічей та презентацій, присвячених висвітленню практичного досвіду соціального служіння Церкви для осіб з розумовою неповносправністю.

Протягом двох днів візиту відбулися презентації-семінари програм та методик інтеграції осіб з особливими потребами в життя Церкви та суспільства. Учасниками стали працівники шкільних бібліотек, працівники соціальних служб, студенти факультету соціальної роботи і психології Херсонського державного університету, представники неурядових громадських організацій, а також батьки дітей з особливими потребами.

13 березня за участі гостей відбулося ток-шоу в програмі «Подаруй світло» (ТРК «Скіфія»), на якому відбувся живий діалог щодо досвіду роботи з дітьми з особливими потребами. Його учасниками стали також представники різних християнських конфесій, місцевих неурядових організацій, представники влади.

Наступного дня в Херсонському державному університеті відбувся міжконфесійний семінар для священнослужителів.

Херсонська громадська організація «Серце матері», яка займається підтримкою родин, в яких є діти з особливими потребами, запросила делегацію для обговорення досвіду західноукраїнських спільнот руху «Віра і світло», а також було запропоновано відвідати ці спільноти представникам херсонських родин, в яких є діти з особливими потребами.

Джерело: РІСУ