В Єгипті поліцейский застрелив двох коптів
  • Пон, 24/12/2018 - 10:45

49-річний Імад Камаль Садек і його 21-річний син Давид були вбиті 12 грудня поліцейським по імені Робі Мустафа Халіфа, який був приставлений як охоронець до коптської церкви Нахдед-аль-Кадаса в Минье (Верхній Єгипет). Вбивця взятий під варту повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

За даними неурядової організації International Christian Concern (ICC), вбивство сталося на побутовому грунті: копти, зайняті на будівництві свого будинку неподалік від церкви, попросили поліцейського відігнати свій мотоцикл від будівництва, внаслідок чого спалахнула сварка.

Відеокамери зняли момент, коли Халіфа підходив до будинку коптів, тримаючи напоготові зброю. Після короткої розмови він відкрив стрілянину.

За свідченням одного з місцевих християн, напередодні розстрілу поліцейський погрожував своїм майбутнім жертвам.

На відспівуванні убитих в церкві святих Бішоя (Псоя) і Павла були присутні 2000 коптів, які вимагали від влади захистити їх від свавілля.

Із закликом дати адекватну відповідь на злочин звернувся до влади і архієпископ Міньї Макарій.

«Ми вимагаємо, щоб всі озброєні поліцейські, приставлені охороняти церкви, проходили відповідну перевірку, - написав він у своєму «Твіттері». - Чи можуть вони бути джерелом захисту, а не небезпеки?»