В Єрусалимі осквернили християнське кладовище
  • Нед, 29/09/2013 - 20:10

Поліція затримала чотирьох учнів єшиви "Тфуцот", які, згідно з наявними підозрами, завдали збитку 15 пам'ятникам на християнському кладовищі на горі Сіон. Порушники побили пам'ятники камінням і намагалися втекти з місця злочину, проте були затримані поліцейськими патрулем. Затриманим від 17 до 26 років.

Начальник відділу роботи з російськомовними ЗМІ в прес-службі поліції Ізраїлю, капітан Міхаель Зінґерман, повідомив редакції NEWSru.co.il, що двоє з чотирьох затриманих вже відомі поліції як члени організації "Ноар а-Гваот". За участь у заворушеннях в Юдеї та Самарії суд заборонив їм з'являтися на "територіях".

Усі четверо затриманих знаходяться в поліцейському відділку. Поліція Єрусалиму порушила слідство у справі осквернення могил.
 

Довідка Вікіпедії: Єши́ва (івр. יְשִׁיבָה‎, буквально «сидіння, засідання»; мн. єшиво́т івр. יְשִׁיבוֹת) укр. також єшибо́т — єврейський вищий релігійний навчальний заклад, де вивчається Усний Закон, головним чином Талмуд. У певні епохи єшива виконувала також законодавчі й судові функції. В останні сторіччя головною діяльністю єшив є підготовка до звання рабина. Строк навчання в єшиві звичайно не обмежений.