В ЄС пояснюють, що від України не вимагають узаконення одностатевих шлюбів
  • Втр, 31/12/2013 - 15:56

Європейський союз не встановлює законів щодо сім’ї і не втручається в питання моралі, це залишається питанням національних урядів, йдеться в заяві представництва ЄС в Україні.

«Тоді як деякі члени ЄС вирішили узаконити одностатеві шлюби, в інших шлюб визначається як союз між чоловіком і жінкою. Україна погодила з ЄС низку законів, які мають бути ухвалені з метою забезпечення лібералізації візового режиму. Туди включено закони проти дискримінації, але вони не мають нічого спільного з правилами, що регулюють шлюбні відносини», – йдеться в повідомленні.

Натомість, нагадали в представництві ЄС, для просування по шляху до лібералізації візового режиму, потрібно, щоб Україна ухвалила закони проти всіх типів дискримінації на робочому місці, аналогічні до правил ЄС у цій сфері.

У представництві наголошують, що останнім часом відносини України-ЄС стали предметом низки публічних коментарів, і деякі згадані цифри неточно відображають справжні вигоди, які угода про асоціацію принесла б Україні, й існують серйозні непорозуміння про ступінь повноважень ЄС.

14 грудня прем’єр Микола Азаров на мітингу прихильників влади заявив, що Україні для отримання безвізового режиму з Європейським союзом необхідно узаконити одностатеві шлюби й ухвалити закон про рівність сексуальних меншин.

Джерело: www.radiosvoboda.org