В Європі зростає нетерпимість і дискримінації християн
  • Нед, 09/10/2016 - 12:25

Очевидним є зріст нетерпимості й дискримінації стосовно християн в Європі, особливо у Франції, Великій Британії, Нідерландах і скандинавських країнах, заявив перед європейськими католицькими єпископами зібраними в Монте Карло (Монако) президент Спостережної комісії з питань нетерпимості і дискримінації християн Мартін Куґлер, презентуючи європейському єпископату відповідну Доповідь за 2015 рік, 7 вересня цього року.

Доповідь розрізняє випадки нетерпимості (стосується культури) і форми законодавчої дискримінації. Прикладом культурної дискримінації названо минулотижневі демонстрації, що відбулися в Угорщині, проти планованої заборони абортів в Польщі. В часі цих виступів виставлено на посміховище маску католицького священика який давав людям абортивні таблетки так як за звичай священик римського обряду причащає вірних. Іншою формою такої культурної нетерпеливості названо різного роду «мистецькі» виступи, як наприклад, вчинок іспанського митця, який в листопаді 2015р. в Памплоні виклав слово педофілія 200 освяченими оплатками.

Прикладом законодавчої дискримінації названо закриття 10 католицьких агенств у Великій Британії, які займались усиновлення дітей, оскільки вони відмовлялися давати дітей на усиновлення одностатевим парам.