В Індії натовп язичників розгромив і осквернив недавно побудований католицький храм
  • Срд, 24/05/2017 - 13:03

Натовп язичників, чисельністю приблизно в 100 чоловік, буквально зруйнував католицьку церкву Діви Марії Фатімської в Годамакунті, в селі Кісара (єпархія Хайдарабаду). Нападники знищили Розп'яття і зламали статую Діви Марії, передає AsiaNews.

Черговий епізод, пов'язаний з нетерпимістю до християнської меншини, стався вранці в неділю, 21 травня 2017 р. Церква була освячена лише незадовго до знищення - 13 травня - архиєпископом Туммою Бала в день, коли святкувалося сторіччя появ Богородиці в португальській Фатімі.

В інтерв'ю AsiaNews монсеньйор Бала з болем підтвердив факт знищення храму: «Цей акт осквернення, вандалізму і руйнування статуй глибоко зранив релігійні почуття католицького співтовариства. Ми дуже засмучені».

Архиєпископ повідомив, що його єпархія проведе «богослужіння компенсації» (відбувається в католицькій традиції у випадках осквернення святинь) після того, як поліція закінчить розслідування злочину.

Саджан До Джордж, президент Глобальної Ради індійських християн (Gcic), засудив антихристиянську акцію: «Церква була зруйнована і знищена антигромадськими елементами, що найбільш ймовірно належать до груп екстремістів-націоналістів». За його словами, вандали не тільки розбили статуї, але зруйнували інтер'єр церкви і знищили все її художнє оформлення.

Згідно з повідомленням поліції, напад нібито був мотивований земельною суперечкою. М.Сурендер, сільський інспектор поліції, повідомив, що землевласник, людина на ім'я Джордж Редді, просив дозволу у районній адміністрації побудувати церкву на ділянці площею 1000 квадратних ярдів [приблизно 900 кв.м.], але що він все ще не отримав схвалення на будівництво, тоді як храм вже був побудований.

Ананта Чарі, субінспектор поліції, стверджує, що будівля християнського храму образила релігійні почуття місцевих жителів-язичників. «Розлючені жителі стверджували, що власник побудував церкву незаконно. Ми засудили їх за виступ», - додав поліцейський чиновник.