В Індії побили трьох християн за те, що вони начебто вбили корову
  • Втр, 24/09/2019 - 18:54

В індійському штаті Джаркханд побили трьох християн, котрих звинуватили в тому, що вони начебто забили корову – тварину, яка є священною в індуїзмі. Один із побитих від завданої шкоди помер по дорозі до лікарні. Двоє інших перебувають в критичному стані у відділенні інтенсивної терапії.

Як інформує Vatican News, троє чоловіків продавали м’ясо на ринку на березі річки. Спочатку кілька осіб спостерігали за ними, а потім близько 15 чоловіків зібрались навколо і в жорстокий спосіб напали на них.

Нападниками виявились радикальні індуїстські націоналісти з угрупування під назвою «оборонці корів», котрі безпідставно звинуватили християн в тому, що вони забили корову.

Як сказав Джон Даял, генеральний секретар Індійського конгресу християн та керівник Індійського католицького союзу, «лише Богу відомо скількох мусульман, християн і далітів вбили представники цього угрупування впродовж останніх років». Поліція не реагує на такі злочини, а навіть виглядає на те, що закриває очі на напади такого типу, оскільки дуже часто приїжджає на місце події вже коли все завершено.

Агенція «Fides» інформує, що в Індії цього року зареєстровано вже понад 200 випадків актів насильства супроти християн.