В Індії за п'ять днів відбулося три напади радикалів на християн
  • Пон, 24/12/2018 - 10:51

Християни зі штату Телінгана на півдні Індії пережили три напади за п'ять днів.

З 11 по 15 грудня індуїстські радикали двічі напали на християн, які служили в містах Кісматпере, а в селі Компаллі пастору пошкодили машину. Віруючі не звертаються в поліцію, оскільки бояться, що в цьому випадку напади збільшаться, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на persecution.org.

11 грудня Джон, пастор церкви Hebron, проводив вуличну євангелізацію з шістьма іншими християнами в Кісматпере. Раптово група з 15 індуїстських радикалів оточила автомобіль групи і почала бити християн. Потім радикали витягли з машини кілька коробок з Бібліями і іншою християнською літературою і підпалили їх. Християни не повідомили поліції про інцидент. Пастор Джон боїться, що якщо вони розкажуть про напад, то це принесе ще більше неприємностей.

14 грудня радикали напали на членів іншої церкви в Кісматпере. Християни розвішували плакати з інформацією про майбутній різдвяний захід, коли на них напали. Четверо служителів були поранені і доставлені в місцеву лікарню. Через це громада перенесла захід у інше місце і мало його афішувала з міркувань безпеки.

15 грудня невідомі в селі Компаллі розгромили автомобіль пастора Бхаскера.

«Я подав скаргу до поліцейської дільниці разом із записом відеоспостереження, - сказав пастор. - Машина стояла перед моїм будинком. Я підозрюю, що це робота індуїстських радикалів. Раніше вони вже нападали на мене, коли я служив людям в селі».

Пастор Бхаскер проводить великі збори, євангелізації. Місцеві люди його добре знають. Це зробило його мішенню для індуїстських радикалів в минулому.

«Останнім часом кількість нападів збільшилася, - сказав місцевий християнський лідер Рональд Джон. - Ми думаємо, що цей рік буде особливо складним. Новообраний уряд має звернути на це увагу і захистити християн».