В індійському Пенджабі вбили протестантського пастора
  • Птн, 21/07/2017 - 11:23

В Індії вбили провідника місцевої протестантської спільноти в штаті Пенджаб. Представники Церкви визнали це вбивство черговим нападом на місцевих християн. Султан Масіх був пастором п’ятидесятницької «Святині Божої Церкви» в місцевості Слем Табрі. Він не мав ворогів чи конфліктів з сусідами. Його застрелили 15 липня перед храмом, коли він розмовляв по телефону. Нападниками були двоє чоловіків, які під’їхали туди на мотоциклі, інформує польська редакція Радіо Ватикан.

Цей замах викликав протести близьких вбитого і членів його спільноти, котрі на кілька годин заблокували дорогу неподалік, вимагаючи розслідувати цей злочин. Після цього випадку влада посилила охорону біля церков, надала відшкодування вдові покійного пастора та запропонувала роботу його дітям.

Місцевий католицький ординарій єп. Франко Мулаккал назвав цей замах нападом на всю християнську спільноту. Він зазначив, що вбивці добре знали, в кого стріляють, і що ця подія заторкує усіх християн. В свою чергу глава Всеіндійської ради християн Саян Джордж засудив «культуру лінчування і безправ’я», що панує на значній території Індії, що накручує спіраль ненависті і безкарності. «Ми хочемо миру. Насильство і вбивства суперечать навчанню кожної релігії» - зазначив представник індійських християн.