В Індонезії в цьому році відбулося понад 20 нападів на християнські установи
  • Втр, 26/03/2013 - 11:34

В Індонезії за перші 2.5 місяці цього року понад 20 католицьких та протестантських церков, а також церковних установ зазнали насильства, пише Radio Vatikana. Випадки насильства варіювалися від погроз до терактів.

Окрім християнських громад, розташованих на території провінції Західна Ява, постраждали християни у Східній Яві та Південному Сулавесі.

Серед останніх інцидентів – знесення церкви п'ятидесятницької громади Huria Kristen Batak Protestant (HKBP) Filadelfia Church в Бекасі, яку бульдозери зрівняли з землею за відсутність дозволу на будівництво, і акт вандалізму в церкві адвентистів у м. Тасікмалая (Західна Ява). На відміну від п'ятидесятницької церкви, громада в Тасікмалая має дозвіл на будівництво. Однак понад 50 ісламських лідерів виступають проти перебування церкви в цьому районі.

Провінція Західна Ява є осередком радикально налаштованих ісламських груп. За підтримки влади і частини поліції радикальний Фронт захисників ісламу (FPI) проводить акції насильства проти християнських церков і спільнот. Релігійна напруженість збільшилася з переобранням губернатора Західної Яви в кінці лютого. Політики з «Ісламської партії справедливості та добробуту» під час виборчої кампанії обіцяли впровадити закони шаріату.

За матеріалами www.sedmitza.ru