В Інституті Кримінально-виконавчої Служби відбулася презентація книги «Служити в’язням»
  • Втр, 16/04/2013 - 19:54

15 квітня 2013 року в Інституті Кримінально-виконавчої Служби(с. Віта Поштова)відбулася презентація книги «Служити в’язням: фахові орієнтири для душпастирства у пенiтенцiарних закладах». Презентація перед курсантами усіх факультетів інституту була приурочена 15-й річниці створення Кримінально-виконавчої (пенітенціарної) служби.Ця книга Департаменту Патрiаршої Курії УГКЦ з душпастирства у силових структурах України стала плодом багатолітньої співпраці з пенітенціарною службою та подарунком до ювілею служби. Ефективна взаємодія з християнськими Церквами  в контексті виправлення громадян, які вчинили кримінальні злочини, розпочалася 1988 року. Це було пов'язано зі святкуванням 1000-ліття Хрещення Руси-України. 

У презентації взяв участь о. Костянтин Пантелей – кервник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі, один із співавторів видання Сергій Замула – начальник циклу психолого-педагогічних дисциплін Білоцерківського училища професійної підготовки персоналу Державної пенітенціарної служби України, кандидат психологічних наук, а також член правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» пастор Олександр Пухляк – керівник тюремного служіння Об'єднання Незалежних Харизматичних Християнських Церков України. Вплив християнської віри та вчення Церкви про гріх і покуту незаперечно має великий вплив на пом'якшення світського кримінального законодавства та формування пенітенціарної ідеї.

 

Презентація відбувалася у формі діалогу. У книзі були вперше опубліковані важливі церковні документи про душпастирську опіку в'язнями та міжнародні принципи релігійної свободи, що застосовуються у пенітенціарній практиці. На завершення бібліотека Інституту Кримінально-Виконавчої Служби та численні курсанти отримали значну кількість примірників презентованого підручника.

 

Цифрова версія книги доступна за цим посианням: ЗАВАНТАЖИТИ ПІДРУЧНИК «Служити в’язням».

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ