В Ірані поліція заарештувала двох новонавернених християн
  • Чтв, 03/01/2019 - 11:40

Два новонавернених християнина в Ірані були недавно арештовані в результаті посилення урядового нагляду.

Як розповіли в служінні «Голос мучеників» 30 грудня, Бехнам Ерсан і Давуд Расул, обидва колишні мусульмани, домовилися по телефону про зустріч в місті Мешхед. Бехнам вже знаходився в Мешхеді, в гостях у друга, коли шість агентів безпеки увірвалися і заарештували його. Давуд не встиг виїхати в Мешхед, тому що його заарештували вдома, причому поліцейські конфіскували деякі його книги і особисті речі, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Деякі християни вважають, що співробітники іранської розвідки дізналися про заплановану зустріч Бехнама і Давуда, перехопивши їх телефонну розмову, тому що арешти відбулися швидко і скоординовано.

«Іранські християни просять, щоб ми молилися про Божий захист і мудрість для Бехнама і Давуда під час допитів. Моліться також за звільнення віруючих», - відзначили в служінні.

«Голос мучеників» - некомерційна міжконфесійна християнська організація, чия робота присвячена допомозі переслідуваної церкви по всьому світі. Служіння було засновано в 1967 році пастором Ричардом Вурмбрандом, який 14 років перебував у в'язницях комуністичної Румунії за свою віру в Христа. Його дружина, Сабіна, була в тюрмі три роки.