В Ірландії священик не допустив до причастя депутата, який голосував за аборти
  • Чтв, 31/01/2019 - 16:11

В Ірландії депутата парламенту, який підтримав легалізацію абортів, не допустили до причастя, повідомляє Churchmilitant.com.

Парафіяльний католицький священик Джон Хоган відмовився причастити депутата Роберта Троя під час меси на похоронах 4 січня в церкві Святого Миколая в селищі Малтіфарнем.

Раніше депутат повідомив пресі, що голосував за легалізацію абортів на референдумі в травні 2018 року. Трой і отець Джон відмовилися коментувати подію журналістам.

З 2018 року в Ірландії проводиться реформа, спрямована на легалізацію абортів. На референдумі за неї проголосували понад 66% виборців. Голосуванням були внесені зміни до статті Конституції Ірландії, яка визнавала рівнозначними право на життя матері і ненародженої дитини.

Католицька Церква виступає проти скасування поправки. У країні неодноразово проходили акції протесту прихильників і супротивників легалізації абортів.

Нагадаємо, що минулого тижня група вчених і викладачів зажадала відлучити від Церкви губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо, який підписав новий закон, який дозволяє переривати вагітність терміном понад 24 тижнів, а в разі загрози для життя матері - аж до дев'ятого місяця вагітності.