В Італії триває з'їзд європейської конференції редемптористів
  • Срд, 09/10/2019 - 12:17

Від 30-го вересня до 10-го жовтня 2019р. в італійському місті Кортоні відбувається з'їзд європейської конференції редемптористів. Цей з'їзд відбувається через три роки після останньої Генеральної Капітули нашого згромадження і є певним звітом європейських редемптористів і нашого генерального уряду про виконані постанови Генеральної Капітули. Також на з'їзді обговорюються важливі завдання, які повинні виконати генеральний уряд і Європейська конференція редемптористів протягом наступних трьох років. 

В часі засідань були представлені робочі проекти важливих документів, які стосуються діяльності нашого цілого згромадження: нова Директорія настоятелів, відредагована Директорія капітул, новий підручник щодо фінансової діяльності, Директорія співпраці з мирянами, документ комісії братів Згромадження і багато інших документів.

Жваві і плідні дискусії пройшли щодо Плану Апостольського життя Конференції редемптористів Європи. Остаточний проект цього документу було одноголосно прийнято членами зібрання і направлено на затвердження Генеральним урядом. 

Залишається відкритим наразі питання реконфігурації провінцій редемптористів в Європі. Наступними днями буде вирішено, який варіант майбутніх об'єднавчих процесів буде надіслано Генеральному урядові на затвердження. Справи реконфігурації стосуються всього Згромадження в Європі, але передовсім спільнот романських мов та англо-саксонських.

В часі всіх засідань активну участь у обговороннях беруть і миряни, які у різних країнах тісно співпрацюють з редемптористами. На цьому зібранні в Кортоні були є присутні миряни з Голландії, Португалії, Словаччини і Іспанії.

Просимо й надалі молитися, щоб наша зустріч принесла добрі плоди для Згромадження Редемптористів в Європі.

о. Ігор Колісник, редемпторист