В Італії вийшла книжка Блаженнішого Святослава «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя»
  • Срд, 24/10/2018 - 10:43

«Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя» – книжка Блаженнішого Святослава, що вийшла в Італії у видавництві «Cantagalli». Видання, передмову до якого написав кардинал Крістоф Шенборн, презентуватимуть у Ватикані 25 жовтня. Початок заходу о 16:00.

 

Книжка стала плодом довгих діалогів між о. Паоло Асоланом, професором Папського латеранського університету, та Блаженнішим Святославом. Діалог між мислителями західного та східного світів в книзі «Скажи мені правду» базується на трьох богословських чеснотах: вірі, надії та любові. Роздумуючи про ці чесноти, автор допомагає читачеві відчути особливість східної духовності, її Літургії та богословської традиції. Золотою ниткою, що проходить крізь «Діалоги» є, власне, питання про правду в добу «постправди».

Крім цього, на сторінках видання читач має змогу ближче познайомитися з особою Глави найбільшої Східної Католицької Церкви, його особистою історією покликання та душпастирського служіння. Духовний шлях Глави УГКЦ на сторінках книжки плавно вплітається в глобальні масштаби історії та сьогодення Церкви, яку він представляє.

Останній розділ присвячений різним темам сучасного етапу життя УГКЦ. Співрозмовники дискутують на такі актуальні теми церковного життя, як синодальність, одружене священство, екуменічний діалог, секуляризація, феномен міграції тощо.

Перша презентація книги відбудеться у Ватикані (chiesa di S. Lorenzo in Piscibus Конгрегації культу святих), у четвер, 25 жовтня. Презентуватимуть видання: Мауро Леппорі (Mauro Leppori), відомий в Італії богослов сучасності та автор багатьох творів на тему правди в добу постправди, Матео Зоппі (Matteo Zoppi), професор Генуйського державного університету, Моніка Мондо (Monica Mondo), телеведуча програми «Soul» на телеканалі «Sat2000».