В Івано-Франківському обласному центрі паліативної допомоги освятили каплицю
  • Втр, 18/10/2016 - 19:27

18 жовтня в Івано-Франківському обласному центрі паліативної допомоги відбулося освячення каплиці, зокрема престолу та іконостасу. Чин освячення здійснив Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат Мощич.

В часі проповіді Кир Йосафат виголосив слово повчання щодо притчі про милосердного самарянина. Після богослужіння Владика благословив присутніх та спільно з капеланами відвідав пацієнтів закладу.

У Святій Літургії взяли участь директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Мирон Матейко, позаштатний спеціаліст ДОЗ ОДА з паліативної допомогиЛюдмила Андріїшин, голова Благодійного фонду Людмила Гончарук та працівники центру паліативної допомоги.

У свою чергу отець Ярослав Рохман висловив слова вдячності Мирону Матейку за активну участь у житті капеланства при медичних закладах області та всебічну підтримку.

Вітаючи присутніх, головний лікар ОКЦПД Ірина Слугоцька подякувала людям, які приклалися до створення та облаштування каплички, зокрема, за матеріальну допомогу Андрію Поплавському, художнику Мирославу Яремаку, Благодійному фонду Людмили Гончарук та Благодійному фонду "Мати Тереза". На знак подяки Преосвященному Владиці Йосафату керівник закладу вручила жилетку з емблемою обласного центру паліативної допомоги.