В Івано-Франківську розпочався табір для особливих діток
  • Срд, 28/08/2019 - 18:11

Кульмінацією відпочинку стане поїздка до відпустового Марійського центру в с. Зарваниця.

Сьогодні, 27 серпня, в Івано-Франківську при парафії Всіх Святих Українського народу розпочався табір «Веселі канікули з Богом» для особливих дітей. Впродовж п’яти днів тут відпочиватимуть та по-новому відкриватимуть для себе Бога і світ дітки з синдромом Дауна, дітки з аутичним спектром та з інших інклюзивних груп.

«Цей табір цікавий тим, що він є неординарний. Кожного року на нашій парафії ми проводимо табори «Веселі канікули з Богом» для дітей різного віку. А в цьому році вперше з’явилася така ідея провести такий табір для особливих дітей», - каже адміністратор парафії та духовний провідник табору о. Василь Чорній.

Кожного дня діти та їхні батьки матимуть можливість спільно проводити час, розмовляти зі священником, психологами та реабілтологами. Окрім того, на них чекає цікава та насичена програма з різного роду майстеркласами, гуртками.

«Кожен новий день табору ми розпочинаємо молитвою на Божественній Літургії. Також є підготовленні катехитичні зустрічі та банси, які молодь дуже любить», - веде далі о. Василь.

За його словами для дітей також передбачене харчування.

«Все це є безкоштовно і дуже тішить той факт, що на наше прохання відгукнулося чимало людей», - пояснює священнослужитель.

В свою чергу організаторка табору п. Марія Червак каже, що вже протягом тривалого часу працює з такими дітками, проводить різні майстеркласи, гуртки та просто служить їм.

«Ідея таких канікул народилася в самих батьків наших діток. Ми вже в більшій мірі є знайомі між собою, мали кілька поїздок і навіть по Україні. Також ми чули, що на різних парафіях відбуваються такі табори і захотіли спробувати провести такий відпочинок для наших дітей», - говорить п. Марія.

За її словами це справді особливі дітки, оскільки в кожного із них є своє бачення та свій світ.

«Хто із них є замкнений у власному світі, хтось має дар прекрасних розрахунків, хтось має багато посмішки. Якщо ми говоримо про діток із синдромом Дауна, то їхня особливість в тому, що вони дуже люблять обійми», - пояснює організаторка.

Самі ж учасники «Веселих канікул» також сподіваються на гарно проведений час та нові знайомства.

«Думаю, цей табір допоможе нам ставати кращими», - говорить Василь з Івано-Франківська.

Додамо, що табір триватиме до суботи 31 серпня. В останній день відпочинку всі діти, їхні батька, а також парафія Всіх Святих Українського народу здійснить паломницьку поїздку до відпустового Марійського центру в с. Зарваниця, щоби там, перед Чудотворною іконою Божої Матері просити для себе та своїх близьких заступництва та потрібних ласк.