В Івано-Франківську відбулась науково-практична конференція «Гендерна ідеологія: загрози та виклики для християнської ідентичності»
  • Пон, 14/11/2016 - 10:25

10 листопада в навчальному корпусі Івано-Франківської Архієпархії відбулась Всеукраїнська науково-практична конференції «Гендерна ідеологія: загрози та виклики для християнської ідентичності».

Даний захід організований Івано-Франківським Архієпархіальним управлінням УГКЦ, Івано-Франківським богословським університетом імені св. Івана Золотоустого, Інститутом історії Церкви ІФБУ, Інститутом родини ІФБУ та у співпраці із Свято-Іоанівською Лаврою Студійсього уставу і Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника.

На початку з привітальним словом до всіх присутніх звернувся Преосвященний Владика Йосафат Мощич - Єпископ-помічник Івано-Франківський. Опісля, зі словами привітання до присутніх учасників і гостей конференції звернувся ректор Івано-Франківського Богословського Університету прот. Олександр Левицький, який наголосив, що дана тема дійсно є актуальною в наш час.

В ході конференції було представлено три тематичні доповіді. Перша доповідь «Християнська ідентичність України та Європи», була виголошена о. д-р Юстином Бойком, який є настоятелем Свято-Іоанівської Лаври Студійського уставу УГКЦ. Отець виклав тему своєї доповіді в трьох аспектах (корені християнської ідентичності, позитивні й негативні аспети та сучасність даної проблеми). Другим доповідачем був кандидат історичних наук, доцент Олег Єгрешій, директор Інституту історії Церкви ІФБУ. Темою своєї доповіді «Гендерна ідеологія: між історичною ретроспективою та перспективою», п. Олег детально розповів, як історично змінювалась свідомість людини в аспекті гендерної ідеології. Продовжив конференцію о. ліц. Руслан П'яста, директор Інституту родини ІФБУ доповіддю «Загроза гендерної ідеології для родини». Отець Руслан роз’яснив походження гендеру та офіційну доктрину Церкви відносно цієї тематики. Доповідач наголосив, що завданням Церкви в аспекті гендерної ідеології є огортати любов'ю і приймати людину такою, якою Бог її сотворив.

Завершилась Всеукраїнська науково-практична конференція «Гендерна ідеологія: загрози та виклики для християнської ідентичності» цікавими дискусіями та підведенням підсумків у конференційному залі ІФБУ.