В Івано-Франківську вшанували пам’ять страчених націоналістів
  • Срд, 18/11/2015 - 11:05

У вівторок, 17 листопада,  на вулиці Страчених націоналістів, 7 відбулося скорботне віче на вшанування пам’яті розстріляних у 1943 році німецькою окупаційною владою українських патріотів.

В заході брали участь духовенство на чолі з Єпископом помічником Івано-Франківським Владикою Йосафатом, представники влади та громадськість. 

Розпочався захід з гімну України у виконанні Івано-Франківського Муніципильного оркестру духової музики під керівництвом Єднака Богдана Степановича. Після чого розпочалася поминальна панахида, яку провадив Владика Йосафат, спільно зі священнослужителями міста.

У віче також взяли участь голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович, дочка розстріляного патріота Олекси Маланюка Оксана Маланюк та очевидець тих трагічних подій Степан Костюк.

«Думала, що це наше минуле і ніколи не думала, що знову буде війна і наші хлопці віддаватимуть своє життя за нашу землю», – поділилась своїми думками п. Оксана Маланюк.

Учасники скорботного віче поклали квіти до підніжжя пам’ятника страченим націоналістам та запалили свічки пам’яті. Після чого пролунав гімн України.