В Камеруні викрали трьох священиків
  • Пон, 26/11/2018 - 18:59

Трьох священиків викрали в англомовній, південно-західній частині Камеруну. Як повідомив єпископ дієцезії Буеа Іммануел Бушу, священиків викрали разом з водієм, коли вони їхали до однієї з місцевих парафій. Досі немає жодної інформації про них і не було виставлено вимог викрадачів.

Викрадення відбулось через три дні після вбивства іншого священика кенійського походження, котрого вбили невідомі озброєні зловмисники.

Тим часом, як інформує місцевий міністр оборони, кілька днів тому в північно-західному регіоні Камеруну було вбито 30 осіб. Представники армії і англомовні активісти взаємно звинувачують один одного у вчиненні цих вбивств.

Як інформує wiara.pl, заворушення між англомовною і франкомовною частиною Камеруну відбувається від 2016 року, коли англомовні активісти звинуватили франкомовних мешканців Камеруну в тому, що їх маргіналізують і ставляться до них не на рівних. Їхні протести спочатку призвели до великих страйків, а потім до кривавих вбивств між армією і конфедератами з західної частини цієї африканської країни.