В Хорватії продовжується боротьба проти ліберальних нововведень в школи
  • Пон, 31/12/2012 - 01:13

Як ми вже повідомляли, в Хорватії розгорілася суспільна суперечка стосовно нових модулів предмету «Медичне виховання», які накинуті хорватським школам. Проти цих надзвичайно ліберальних модулів широко протестує Католицька Церква та чисельні батьківські організації країни.

 

Хорватська тележурналістка Кароліна Відовіч Крішто, головний редактор передачі «Slike Hrvatske» на Хорватському  телебаченні (HTV),  в останній передачі 2012 року дала можливість противникам накидання нових модулів висловити своє бачення проблеми. Зокрема, вона зачитала частини листів-протестів, а під час передачі були показані уривки з документального фільму «Синдром Кінсі» (The Kinsey Syndrome), який розповідає про псевдонаукову діяльність американського зоолога Альфреда Кінсі, батька сексуальної революції.

 

Хорватське телебачення (HTV) гостро зреагувало на передачу - офіційно було повідомлено, що проти пані Кароліни Відовіч Крішто будуть прийнятті найсуворіші міри. Очевидно, пані Кароліну Відовіч Крішто буде звільнено з роботи.

За матеріалами www.vecernji.hr