В Києві провели всеукраїнський фестиваль «Студентська коляда-2017»
  • Пон, 30/01/2017 - 21:37

26 січня 2017 року з ініціативи Київського кооперативного інституту бізнесу і права та Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, за сприяння Центру академічного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви було проведено ІІ Всеукраїнський фестиваль «Студентська коляда-2017».

Фестиваль розпочався спільним Молебнем у каплиці Небесної сотні на Майдані Незалежності, метою якого було вшанування загиблих під час Революції Гідності.

Опісля в приміщенні Київського кооперативного інституту бізнесу і права розпочалась офіційна частина ІІ Всеукраїнського фестивалю студентської творчості «Студентська коляда».

Метою заходу є відродження, збереження і розвиток української культури, утвердження духовних та національних цінностей, поширення духовно-культурних надбань нації, створення умов для підтримки і розвитку студентської творчості, налагодження творчих контактів і дружніх зв’язків між навчальними закладами з різних регіонів України.

Про високий ранг проведеного зібрання засвідчила присутність на святі знатних і поважних гостей: Верховного Архиєпископа-емерита блаженнішого Любомира Гузара, Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті, голови правління Київського регіону споживспілки Володимира Пака, представників департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та інших шанованих осіб.

У фестивалі брали участь наступні творчі колективи студентів вищих навчальних закладів України:

  • Ансамбль бандуристів «Барви України» Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва», керівник Світлана Колосовська.
  • Колектив Львівського національного аграрного університету, керівник Оксана Качмар.
  • Театр «Сад» Центру студентського капеланства Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, керівник Наталія Ковальчук.
  • Квартет Івано-Франківської духовної семінарії ім. свящ. Йосафата «Еффата», керівник бр. Любомир Мисак.
  • Хор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, керівник Тетяна Стефанишин.
  • Колектив Київського кооперативного інституту бізнесу і права, керівники: Лілія Левківська, Поліна Цибізова, Людмила Нечаюк.
  • Творчий колектив «Міфія» з факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, керівник Оксана Лабачук.
  • Вокально-інструментальний гурт Київської Трьохсвятительської духовної семінарії «МетаНоя», керівник бр. Владислав Ігнатюк
  • Фольклорний народний гурт «Коляда» Богуславського гуманітарного коледжу імені Івана Семеновича Нечуй-Левицького, керівник Григорій Джуль.
  • Вертеп студентів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, керівник бр. Іван Височанський.
  • Народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» Львівського національного університету імені Івана Франка, керівник Тетяна Когут.

На завершення ІІ Всеукраїнського фестивалю «Студентська коляда», гаслом якого є «Справжнє Різдво у твоєму серці!», було виконано молитву-гімн за мир і спокій в Україні «Боже великий, єдиний». Далі учасники мали можливість під відкритим небом у дворі інституту посмакувати смачних різдвяних страв під супровід колядок всіх присутніх. Кожному колективу, що взяв участь у фестивалі вручили пам’ятні кубки. Ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ прот. Петро Жук вручив лист подяки п. Тетяні Камінській, ректору Київського кооперативного інституту бізнесу і права, за плідну працю в об’єднанні молоді України, утвердження національних та духовних цінностей, збереження та поширення духовно-культурних надбань нації.

Висловлюємо щиру вдячність всім, хто взяв участь у підготовці, проведені, хто був на сцені і за кулісами в залі, високоповажним гостям за підтримку. Організаторам та співорганізаторам цього чудового свята за теплу і дружню атмосферу, посмішки, позитивний заряд енергії.

бр. Ігор Микитин, IV курс КТДС