В Кривому Розі поліція напала на церкву
  • Втр, 10/01/2017 - 18:41

В ночі, 5 січня 2017 р. о 22:00 на парафію УГКЦ Святої Трійці в м. Кривому Розі був вчинений напад поліції.

Про це повідомляє парох парафії Святої Трійці Ігор Дмитришин.

Зі слів отця Ігора невідомі особи ввірвалися на подвір’я приватного домоволодіння, намагалися проникнути в дім, де проживає священик з сім’єю, також ломилися до церкви, трапезної, піднімалися сходами на горище. Коли приїхали патрульні, вони самовільно відкрили ворота і відразу приїхало 4 патрульні машини. 

«На моє запитання в адрес поліції, пояснити такі дії з їхнього боку, нічого не пояснюючи полісмени сказали ходіть з нами в сад, ми вам покажемо. В саду нам показали телефон, зі слів поліції – крадений. Відразу один з полісменів звинуватив мого сина і його обшукав. Також аргументом з боку поліції своїх дій було те, що вони 4 дня полюють на крадія. Той факт, що мій син в Кривому Розі перебуває лише один день для поліції було абсолютно байдуже.

Далі події розвивалися по добре спланованому сценарію, в межах 5-10 хв. появилась потерпіла. Один з полісменів спитав - «ето он?» На що вона не дала конкретної відповіді. Ще через 15 хв. привезли собаку. Мене вразив висновок одного з полісменів – «собаку не обманеш, вот видите, она зашла в дом». При цьому до людини, яку звинуватили полісмени собака навіть не підійшла.

Після цього до полісменів долучилася опер група і до 2.00 ночі вони попираючи всі закони, морально тероризували всю мою сім’ю, встигли всіх допитати прикриваючись тим, що вони просто розмовляють як в кращих традиціях НКВД, основне завдання їх було за будь-яку ціну забрати у відділок мого сина. Я розцінюю такі дії поліції, як свавілля і спроба тиску на нашу церкву» — повідомляє отець Ігор.

Віктор Короп