В Малайзії ісламісти вимагають закрити посольство Ватикану
  • Пон, 15/07/2013 - 17:43

У Малайзії радикальні ісламські організації поставили прем'єр-міністру країни ультиматум з вимогою ліквідувати відкрите в кінці травня посольство Ватикану в Куала-Лумпур.

Ісламісти вимагають від папського Нунція Архиєпископа Йозефа Маріно впродовж тижня ввести серед християн заборону на вживання слова «Аллах». В іншому випадку радикали з «Perkasa» і «Jati» наполягають на закритті посольства і вигнанні Нунція, пише KATHweb.

Під тиском ультра-консервативних малайських ісламських організацій уряд хоче ввести заборону на вживання слова «Аллах». Під час свого першого інтерв'ю, яке Архиєпископ Маріно дав виданню «Malaysiakini», він захистив право малайзійських християн на використання в перекладах слова «Аллах», оскільки іншого еквівалента слова «Бог» в їхній мові немає.

12 липня коаліція ісламістських організацій Малайзії зажадала вигнати Нунція за «втручання в мусульманські справи» країни. Ісламісти погрожували прелатові розправою, якщо уряд не задовольнить їхню вимогу.

Близько 40% з 28 млн. малайців належать до релігійних меншин. У суспільстві переважають сильні ісламістські угрупування.

За матеріалами: www.sedmitza.ru