В Маронітській Церкві оголошено Рік мучеництва і мучеників
  • Птн, 03/02/2017 - 16:06

Протягом 2017 року в  Маронітській Церкві будуть особливо згадувати мучеників. Як повідомив 2 лютого єпископ Батрунський Мунір Хайраллах, східно-католицька громада, центр якої знаходиться в Лівані, проведе «Рік мучеництва і мучеників».

Пам'ятний рік розпочнеться 9 лютого - в день пам'яті преподобного Марона-відлюдника, який жив в V столітті, і закінчиться 2 березня 2018 - в свято першого маронітського патріарха Іоанна Марона (VII століття).

В рамках Року мучеників відбудеться ряд заходів, в яких, як очікується, візьме участь велика кількість віруючих. У своєму посланні з цієї нагоди патріарх Маронітської Церкви кардинал Бешара Бутрос Ар-Раї зазначив, що саме сьогодні, коли християни піддаються переслідуванню в різних частинах світу - зокрема, на Близькому Сході -  час згадати про подвиг мучеників.

Про сучасних мучеників за Христа часто говорить Папа Франциск. Так, 30 січня у своїй проповіді в домі св. Марти у Ватикані він сказав: «Найбільша сила Церкви перебуває сьогодні в малих церквах, які налічують невелику кількість віруючих, переслідуваних, єпископи яких знаходяться в тюрмах. Сьогодні вони - наша слава і наша сила».