В мережі "Лідл" знову "стерли" хрести з зображень храму
  • Птн, 13/10/2017 - 18:20

Мережа супермаркетів «Лідл» в черговий раз опинилася під вогнем критики після того, як на її рекламі були «стерті» хрести на італійській церкві, повідомляє Christian Today.

Всього місяць тому, німецьку компанію вже критикували після того, як у всіх європейських «Лідлах» на рекламі грецьких продуктів «зникли» хрести на церкві острова Санторін.

Того разу керівництво торгової мережі вибачилося, заявивши: «Ми не хотіли шокувати кого б то не було. Ми уникаємо вживати релігійні символи, намагаючись дотримуватися нейтралітету по відношенню до всіх релігій. Якщо це справило протилежний ефект, ми приносимо свої вибачення тим, кого це образило».

Останній скандал пов'язаний з церквою св. Антонія Абата, розташованої в історичному селищі Дольчеаква в області Лігурія (північний захід Італії). Рекламні матеріали з видами церкви, у якій за допомогою фотошопу «стерли» хрести, з'явилися в супермаркеті «Лідла» в лігурійському містечку Кампороссо.

Відразу ж була озвучена версія, що церкву «обезголовили», щоб не ображати почуття місцевих мусульман.

Мер Дольчеакви Фульвіо Гаццола направив керівництву «Лідла» офіційну скаргу, висловивши своє розчарування у зв'язку з перекручуванням виду мальовничої церкви.

У свою чергу, «Лідл» приніс вибачення «нашим покупцям і жителям Дольчеакви». Керівництво торгової мережі пояснило, що  знімок без хрестів був взятий вже в такому вигляді в фотобанку. Проте, підприємці пообіцяли негайно вилучити всі матеріали з цим зображенням.