В Нігерії ісламісти напали на семінарію
  • Чтв, 07/02/2019 - 12:57

Ісламісти з угрупування «Боко Харам» напали на нижчу духовну семінарію в Нігерії. Налякані пострілами учні заховались в кущах неподалік. Завдяки швидкій реакції сил безпеки, трагедії вдалось уникнути.

Після періоду відносного спокою джихадисти з фундаментального угрупування «Боко Харам» знову розпочали проводити терористичну діяльність на півночі Нігерії. Їх головною ціллю є християни. «Ми не можемо допуститись тієї ж помилки, що в Руанді. Всі бачили, що відбувається і ніхто не зреагував у відповідний час», - наголошує єпископ Вільям Амове Авенья, закликаючи уряд і міжнародну спільноту запобігти подальшим трагедіям у цій африканській країні. Він також зазначив, що впродовж останнього часу ісламісти значно зросли на силі.

Напад на семінарію єпархії Майдуґурі вписується в цілу серію нападів ісламістів, що відбулись останніми днями. Було вбито кільканадцять осіб, переважно цивільних. Понад сотні семінаристів і вчителів семінарії вдалось втекти і заховатись від пострілів в кущах. Представники сил безпеки, які були розташовані неподалік, змогли відігнати нападників, котрі перед тим розтрощили магазини в околиці і підпалили кілька домів.

За приблизними підрахунками, від 2009 року, коли «Боко Харам» розпочали свою терористичну діяльність в Нігерії, було вбито близько 30 тисяч осіб. Щонайменше 2 мільйони нігерійців покинули свої домівки і стали внутрішніми переселенцями, втікаючи від їх терористичної діяльності.