В Нігерії вбили протестантського пастора і викрали його дружину
  • Срд, 07/08/2019 - 13:37

У Нігерії і надалі зростає напруга та відчуття відсутності безпеки для християн. Цими днями на автомобільному шляху від Кадуни до Абуджі вбили протестантського пастора і викрали його дружину.

Пастор Єремія Омолара помер на місці після того як невідомі зловмисники стріляли в його автомобіль, в якому він їхав разом з дружиною та сином. Як інформує wiara.pl, швидше за все, дитині вдалось втекти, а жінка потрапила до рук злочинців. Деякі джерела повідомляють, що викрадачі висунули вимогу викупу в сумі 50 млн. наїр (понад 100 тис. євро).

Місцеві християни розповідають про те, що насильство по відношенню до їхніх пастирів постійно зростає в країні. Кілька днів тому на будинок іншого пастора напали, однак йому вдалось втекти і уникнути смерті чи викрадення. На жаль, охоронець дому загинув під час нападу.

Служби безпеки в Нігерії не забезпечують захист християнським душпастирям і пасторам. «Ми знаходимось в небезпеці і постійно запитуємо себе: де є служби безпеки? Чи таким чином уряд хоче нам сказати, що ми повинні оборонятись самі? Якщо так, то у нас немає більше нікого, хто б дбав про нашу безпеку, ані уряду. Або ж, що уряд є лише для тих, кого поважає, а іншими - погорджує», - зазначив голова Товариства християн Нігерії Йозеф Хаяб.