В Одесі відбулася презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів
  • Втр, 16/07/2013 - 23:47

16 липня 2013 року в Одесі, за сприянням громади Центрального Лютеранського Катедрального Собору України Св. Павла, відбулася презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю». На презентацію були запрошені масмедіа, представники міської державної адміністрації, громадськості міста, обласного управління Державної пенітенціарної служби України, Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Присутні могли узнати про задум організаторів конкурсу, етапи його підготовки та про соціальний вимір цієї мистецької події, яка відкриється у Києві в Музеї Івана Гончара 10 серпня 2013 року.  Після експозиції у Києві роботи цього конкурсу побачать в багатьох обласних центрах, зокрема й в Одесі.

 

Презентацію відкрив вікарій собору Св. Павла Андре Маттош, він радо привітав гостей та наголосив на відповідальності християнських Церков за моральний стан суспільства в Україні. Олег Чуприна, представник тюремного служіння від Християн Віри Євангельської в Одеському регіоні, наголосив на ролі Церков у справі повернення колишніх в'язнів до суспільного життя: «Нас питають про ефективність нашого служіння; так, багато людей повертаються до нормального життя, працюють, створюють сім'ї, виховують дітей. Багато хто, нажаль, знову попадають в колонії. Але кожна людина має вибір: якщо забрати з тюрем проповідь Євангелія, то звідки буде цей вибір?»

 

«Виставка-конкурс дає можливість поставити важливі акценти, що стосуються злочину і покути, також ставлення держави й суспільства до в'язнів і до працівників пенітенціарної системи, – сказав один з організаторів конкурсу тюремний капелан Костянтин Пантелей в інтерв'ю масмедіа, – надто велике число засуджених в Україні є меседжем, що в нашому соціумі має наступити краще усвідомлення причин правопорушень та зроблені зрілі кроки до змін. Сама система кримінального правосуддя та виконання покарань при належній увазі усіх суспільних інституцій буде відповідати засадам справедливості і милосердя.»

 

«Пенітеціарна служба і Церква роблять одну важливу справу, – висловився підполковник внутрішньої служби Сергій Беньковський, в.о. заступника Управління ДПтС України в Одеській області, – вона на оздоровлення нашого суспільства вцілому. Численні засуджені, які утримуються в установах ДПтС Одеської області заявили про свою участь в конкурсі.»
 

У світі понад 10 млн. в’язнів. Україна досі на 11 місці за абсолютною кількістю позбавлених волі у світі та на 2 місці в Європі. Презентація проводиться з метою широкого інформування про майбутню виставку-конкурс та про важливість процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. У соборі Св. Павла при нагоді цього інформаційного заходу будуть експоновані деякі твори в'язнів з різних країн світу з Віденського міжнародного конкурсу 2009 року. Ці 30 творів та інформаційні банери про конкурс мистецтва в'язнів перебуватимуть у храмі до кінця місяця, щоб багато хто міг познайомитися із задумом цієї непересічної події в житті українського суспільства.

 

Триває збірка на Призовий фонд конкурсу. Охочі можуть переказувати пожертви на рахунки чи користатися скриньками, виставленими у храмах УГКЦ у Києві.

 

Запрошуємо Вас посприяти процесу реінтеграції наших співгромадян,

що опинилися у місцях позбавлення волі

Пожертвуйте 20 / 50 / 100 / 200 / 500 грн

на рахунок:

Благодійна організація «Благодійний фонд Карітас-Київ»

Код ЄДРПОУ 21477781

Відділення № 8 у м. Києві ЦФ ПАТ ”Кредобанк” в м. Києві МФО 325365

р/р 2600301299143.

З вказівкою – благодійна пожертва

або на картку в Приватбанку: N 4405885811621835

 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.