В ОРДЛО переслідують баптистів
  • Птн, 27/07/2018 - 11:39

Продовжуються масові репресії і переслідування віруючих за релігійною ознакою на території ОРДЛО.

Так, на сайті "Новороссия" була опублікована інформація про те, що "«Министерством государственной безопасности на территории Луганской Народной Республики пресечена деструктивная деятельность экстремистской религиозной организации «Всеукраинский союз церквей евангелистов христиан баптистов». Данная религиозная организация с центром в Киеве уклонялась от прохождения обязательной государственной регистрации, осуществляла на территории Республики деструктивную деятельность»".

А далі повідомляється: "Кроме того, в религиозном объединении проповедовались идеи силового захвата Республик вооруженными силами Украины, а также поддерживались тесные связи с представителями украинских националистических вооруженных 
формирований. «Для достижения своих целей представители «Всеукраинского союза церквей евангелистов христиан баптистов» на территории ЛНР подвергали своих прихожан психологическому воздействию с применением психотропных препаратов».

«Навіть в найбільш жахливі часи переслідувань віруючих у СРСР не вистачало такої параноїдально - маразматичної фантазії у тих, хто організовував гоніння та репресії, - прокоментував повідомлення "Новоросии" на своій сторінці у Facebook історик-релігієзнавець Ігор Козловський, який два роки був у полоні бойовиків «ДНР». 

«Словосполучення "баптисти - екстремісти" може виникнути лише у абсолютно хворої людини або у невиліковного дурня. Невігластво у релігійних питаннях породжує сон розуму і стає причиною людських трагедій. Не треба забувати,що знання з релігієзнавства та гуманітаристики взагалі є необхідною складовою нашої національної безпеки. А всі злочини на окупованих територіях українського Донбасу, в тому числі і на релігійному ґрунті, є багато в чому наслідком того тотального невігластва, яке на повсякденному побутовому рівні є характерним для цього регіону (і не тільки). І на цьому постійно грає реваншистська ідеологія "руського міра", яка знову і знову розігрує релігійну карту в нашій країні. А страждають живі люди», - пише Ігор Козловський.