В Патріаршому Соборі у Києві відбудеться Вистава «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син»
  • Чтв, 10/08/2017 - 15:05

19 серпня 2017 року, о 21:00 год., під час V прощі до Патріаршого Собору у Києві відбудеться Вистава «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син».

Захід презентуватиме церковний хор «Осанна» Свято-Іванівської лаври зі Львова. Камерна вистава створена письменницею Іриною Вовк у 2015 році до 150-ліття Митрополита Андрея Шептицького в рамках святкування Міжнародного дня музеїв, оскільки вже 30-ий рік вона є науковцем у Львівському музеї історії релігії (Домініканському костелі).

Вистава «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син» створена за листами, спогадами і творами Графині Софії з Фредрів Шептицької та її Сина Романа-Андрея. Триває до години. Задіяні: Голосом Графині – Ірина Вовк, Голосом Сина – Роман Гринько та церковний хор “Осанна” Свято-Іванівської лаври під орудою Володимира Беня у кількості 15 чоловік.

У 2015 році вистава набула широкої географії – грали по церквах, монастирях, музеях, бібліотеках Західної України – Львівщини, Тернопілля, Івано-Франківщини. Були в Зарваниці, Монастирищі, Бережанах, Коломийському драмтеатрі, завдяки ініціативі уже покійного отця-Студита Самуїла Мосціпана. Зіграно вже до 40 вистав.

Цього року з нагоди 180-ліття Графині Софії з Фредрів Шептицької вистава набула широкого розголосу і отримала підтримку Львівської ОДА. Були по місцях біографії родин Фредрів-Шептицьких: в Добромилі (і Добромильському монастирі), Судовій Вишні, Прилбичах на святкуванні 102-ої річниці Митрополита Андрея. Тепер прагнемо зіграти, окрім Києва,  ще у  Будинку культури Бенькової Вишні, аби вшанувати родинні місця і побувати в маєтку Фредрів-Шептицьких, бо про них ідеться у сценарії.