В Римі богослови дискутували про роль жінки в Церкві
  • Суб, 01/10/2016 - 18:48

Роль жінки в Церкві обговорили з ініціативи Конгрегації віровчення в рамках семінару в Папському університеті "Урбаніянум". Форум проходив 26-28 вересня 2016 року за участю близько п'ятдесяти теологів, істориків, експертів в канонічному праві, монахинь і мирян парафіянок з усіх континентів. Під час церемонії відкриття семінару до його учасників звернувся кардинал Герхард Людвіг Мюллер, префект Конгрегації віровчення.

Протягом триденної зустрічі порушувалися найрізноманітніші питання, пов'язані з служінням жінок в Церкві: йшлося як про покликання жінок, так і про конкретні приклади їхнього служіння. Ця тема розглядалася через призму загального священства віруючих і таїнства шлюбу. Підкреслювався внесок жінок в інтерпретацію Святого Письма, розвиток теології, формацію священиків. Обговорювалися питання, пов'язані з розумінням Церкви як Нареченої і Матері.

Учасники семінару мали можливість почути зворушливі свідчення про роботу жінок в душпастирстві, на місіях, в структурах Римської курії і єпископських конференцій, в сфері церковної комунікації, екуменічного та міжрелігійного діалогу, катехизації та благодійної діяльності.

Відповідно до опублікованого 29 вересня 2016 Повідомлення Конгрегації віровчення, всі матеріали семінару будуть видані для більш широкого знайомства з його результатами.