В РПЦ назвали релігійну позицію, відмінну від власної, проявом гордині
  • Срд, 26/11/2014 - 17:14

Офіційний сайт Московського патірархату опублікував інтерв’ю управляючого справами Московської патріархії митрополита Санкт-Петербурзького і Ладозького Варсонофія, у якому цей російський церковний діяч, з-поміж іншого, висловив своє бачення ситуації в Україні.

«З початку якась там єпархія пішла в розкол, потім уніати почали захоплювати наші храми в єпархіях, потім відбувся розкол Філарета. І все це відбулося не стільки на політичному ґрунті, скільки на ґрунті гордині, коли люди почали вважати, що вони кращі, або що їхня релігійна позиція краща.» - розповів митрополит Варсонофій.

Управляючий справами московської патріархії вважає, що представники інших релігійних конфесій в Україні переконали владу підтримувати їх, а не УПЦ МП.

Відповідаючи на питання підпорядкування кримських єпархій митрополит Варсонофій сказав наступне: «Тяжко сказати, що буде в майбутньому, зараз вони знаходяться під юрисдикцією Української православної церкви. Наша церква єдина, тому для нас це нічого не змінює. Нам не важливо, кому підпорядковується окремо взята єпархія – через Москву, чи через Київ».