В Сокальсько-Жовківській єпархії розпочалась проща до св. Папи Івана Павла ІІ
  • Пон, 22/10/2018 - 12:25

20-10-2018 р. Б., в Руді Сілецькій (Сокальсько-Жовківська єпархія) розпочалася ІІ-га Проща до Святого Папи Івана Павла ІІ.

На початок прощі, у храмі св. Юрія було виставлено мощі та реліквії святого Папи (літургіїні ризи, чаша та дискос, подаровані ним в часі візиту до Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові 26-27 червня 2001 р. Б.)

О 16:40 відбулася цікава та мистецька зустріч владики Петра (Лози) єпископа-помічника Сокальсько-Жовківського. Діти, одягнуті у вишиванки та українські строї, гармонійними танцями під музичний супровід привітали архиєрея, вручивши йому коровай, після чого Кир Петро, у співслужінні священиків очолив Божественну Літургію, після якої відбувся похід до криниці-джерела, де було здійснено чин водосвяття. 

Говорячи проповідь, преосвященний владика наголосив на святості та закликав до пошани святого недільного дня, пригадавши, що "дорогою нашого життя є наше освячення... Погляньмо на св. Івана Павла ІІ, через що він став святим? Через ту благодать Божу, на яку він був відкритим. Через те, що він дозволяв Богові діяти, через свій розум, через своє серце, через свої уста... Ми бачили його, як він вже був старшого віку, немічний та хворий, але це не було для нього перешкодою, щоби він подорожував по цілому світі. Це напевно єдиний Папа, який відвідав так багато країн світу, який ніс Євангеліє до кожного куточка цього світу..."

Опісля прочани мали нагоду послухати святковий концерт - тріо священиків "Новий час", молитися Хресну Дорогу та брати участь у нічних чуваннях у храмі.

Святкові богослужіння впродовж трьох-денної прощі, прикрашатиме молитовний спів семінаристів ЛДС Святого Духа.