В США створено навчальний курс, який знайомить з становищем переслідуваної Церкви
  • Пон, 18/09/2017 - 10:57

У католицькому Університеті Нотр-Дам (University of Notre Dame, Саут-Бенд, штат Індіана, США) запустили нову програму, яка дає людям можливість не тільки «зустрітися реальністю» життя переслідуваних християн, але і зрозуміти, як ці християни прагматично реагують на несправедливість, повідомляє 316NEWS з посиланням на invictory.com.

Курс, призначений для дорослих дискусійних груп, груп з вивчення Біблії та інших групових занять. Він створений для тих, хто хоче задуматися про реальність релігійних переслідувань сьогодні.

Навчальний курс «We Respond» є частиною новаторського проекту «Under Caesar's Sword» в університеті Нотр-Дам, який був представлений раніше цього року, метою якого було виявити велике поширення переслідувань християн в світі.

На початку навчальної брошури до курсу «We Respond» говориться: «Християни в усьому світі піддаються жорстоким переслідуванням, тюремному ув'язненню, катуванням і навіть смерті. Ми розповідаємо їх свідоцтва, щоб весь світ знав їх історії, і те, що іншим доводиться переживати переслідування, може підняти схожі свідоцтва і опір. Приєднуйтесь до них на цьому шляху».

Спочатку йде огляд життя Ісуса і історії Церкви, потім цикл включає в себе «огляд переслідувань, а також розповіді християн, які вижили, про мучеництво, захист прав людини, прощення і налагодження відносин».

«Ці історії про переслідування не завжди щасливі або приємні в загальному сенсі, - йдеться в брошурі. - Але, як висловився Тома Аквінський, наше вище щастя полягає не в минущих насолодах, а в спогляданні істини. Тут ви дійсно знайдете справжні історії, але також і більш глибоку правду: зразок страждання, смерті і воскресіння, через які Христос робить все нове. Християнські громади в гірших обставинах показують нам приклад для нашого власного життя: взяти на себе наші хрести, пробачити один одного і бути хранителем братів і сестер».

Проект «Under Caesar's Sword» розроблявся протягом трьох років Інститутом релігійної свободи (The Religious Freedom Institute) у співпраці з Університетом Нотр-Дам. У звіті благодійного фонду Джона Темплтона проаналізовано понад 30 країн, в яких християни стикаються з найбільш жорстокими переслідуваннями.

Крім «We Respond», в Інтернеті є ще один освітній курс «Christians Confronting Persecution» (християни, що протистоять переслідуванням). Він призначений для педагогів, священиків, пасторів і дорослих, які зацікавлені в тому, щоб дізнатися «реальність переслідування через призму віри».