В США триває хвиля протестів проти нового закону про аборти
  • Втр, 29/01/2019 - 18:28

Набирає обертів хвиля протестів з боку католицьких груп і товариств у США після того, як було ухвалено новий закон в штаті Нью-Йорк, що дає можливість проводити аборт до 24 тижня вагітності за будь-яких причин, і аж до народження у випадку, якщо для життя матері існує загроза.

Новий закон був ухвалений 22 січня і одразу був затверджений губернатором штату Ендрю Куомо. Він назвав його «прогресивним» і висловив надію, що такий закон буде прийнятий по всій країні. Таке рішення викликало гостру реакцію американських єпископів.

Ординарій Олбані, столиці штату Нью-Йорк, Едвард Шарвенбергер назвав новий закон скандальним. Він гострими словами говорив про губернатора за підтримку цього руйнівного законодавства. Він наголосив, що це рішення абсолютно не відповідає католицькій вірі, яку він начебто визнає.

В свою чергу, кардинал Тімоті Долан сказав, що «закон порушує права найбільш незахищених». Він також нагадав, що лікарі, котрі з етичних причин, відмовляють у проведенні аборту на такому пізньому терміні, в майбутньому не зможуть покликатись на совість.

Багато інтелектуалів, учителів та про-лайф діячів запропонували накласти на губернатора екскомуніку. В катедрі Непорочного Зачаття, яка розташована неподалік будівлі влади штати Нью-Йорк, задзвонили в дзвони, щоб нагадати про трагедію ненароджених дітей і їх матерів, інформує Vatican News.