В Туреччині звільнили з ув’язнення християнського пастора, котрий 21 місяць перебував у неволі
  • Чтв, 26/07/2018 - 14:00

Після 21 місяця перебування в турецькій в’язниці за звинуваченням у «християнізації», американського пастора Ендрю Брансона нарешті відпустили і дозволили повернутись до його помешкання в Туреччині, де він наразі перебуватиме під домашнім арештом.

Як повідомив один із адвокатів пастора, у цій справі «велись двосторонні перемовини на найвищому рівні, включаючи президента США». Дональд Трамп був ключовим лідером у вирішенні цієї справи, - повідомив Джей Секулов.

Як інформує LifeSiteNews, минулого тижня у своєму Твіттері президент Трамп написав, що «цілком ганебно, що Туреччина не відпускає поважного американського пастора Ендрю Брансона з в’язниці. Його тримають заручником вже занадто довго. @RT_Erdogan повинен зробити щось для того, щоб звільнити цього чудового християнського чоловіка і батька. Він не зробив нічого поганого, а його сім’я потребує його».

Для того, щоб пастор Брансон зміг покинути Туреччину, потрібно ще пройти ряд законодавчих процедур.

«Потрібно і надалі молитись за нього», - наголосив Секулов. – «Однак він вже не у в’язниці. Він вдома. А наступний крок – забрати його додому до Сполучених Штатів».

Брансон був ув’язнений в жовтні 2016 року. За цей час він втратив близько 22 кг ваги і зараз змушений приймати антидепресанти. Йому намагались приписати причетність до озброєної терористичної організації або мусульманського політичного руху, що чинив спроби перевороту у країні.

«Нехай буде зрозуміло, що я у в’язниці не за те, що я зробив щось погане, а за те, ким я є – християнином», - говорив Брансон ще будучи у в’язниці. – «Я дуже сумую за дружиною і дітьми. Однак вважаю, що для мене честь страждати заради Ісуса Христа, як і багато хто до мене. Щиро дякую усім, хто молиться за мене по всьому світу».